StayAhead

StayAhead

#StayAhead Blue People richt zich vanuit Venlo voornamelijk op internationaal opererende en service-verlenende handels- en productiebedrijven. “Veel van onze klanten zijn behalve in Nederland ook in België of Duitsland actief. We zien dat de automatiseringsgraad in Nederland veel hoger ligt. Dat biedt veel perspectief voor Nederlandse bedrijven om de concurrentie in het buitenland een stapje voor te zijn. En wij dragen graag bij aan dat succes, onder meer door in te spelen op de volgende trends.”

Trend 1: naar de cloud

Een aantal jaar geleden werden we vrijwel vanuit het niets geconfronteerd met corona. Het gevolg was een stroomversnelling naar het ‘werken in de cloud’. Iedereen was opeens bekend met Teams, Zoom en andere software die in de cloud beschikbaar is. Ook onze klanten konden snel omschakelen en op afstand hun werk hervatten, omdat de systemen van Exact die wij al jaren adviseren, in de cloud draaien. Dit maakte de transitie naar de cloud makkelijker.

Trend 2: leverproblemen tackelen

Alsof corona nog niet genoeg leveringsproblemen veroorzaakte, kwam daar het blokkeerschip in het Suez-kanaal nog eens bij. De kostprijs van een container schoot omhoog en de leveringsbetrouwbaarheid daalde. Dit riep allerlei nieuwe vraagstukken op bij de ondernemer. Kan ik wel leveren? Wat kost een container en wanneer arriveert deze? Weliswaar zijn de containerprijzen genormaliseerd, maar het heeft er wel toe geleid dat bedrijven zich meer en meer de vraag stellen of ze producten wellicht dichter bij huis kunnen sourcen.

Trend 3: personeelskrapte managen

Personeelskrapte is een landelijk probleem. Vrijwel iedere branche heeft ermee te maken. Maar in onze branche is dat nog enigszins te managen. Als je met dezelfde mensen meer wilt doen of met minder mensen hetzelfde werk wilt verzetten, dan is het een logische keuze om te gaan digitaliseren en automatiseren.

Trend 4: van data naar informatie

Informatie verzamelen kan (en doet) tegenwoordig iedereen, maar er chocola van maken is een ander verhaal. En nog een stap verder: data omzetten tot informatie om deze weer te gebruiken in bedrijfsprocessen is voor velen nog een brug te ver. Echter is dit wel de weg die je moet bewandelen om anderen een stapje voor te blijven. Ook dit is puur automatisering en digitalisering.

Trend 5: automatisering wordt steeds intelligenter

Automatisering wordt steeds intelligenter. Dat is een feit. Er komen heel veel tools op ons af, die ondersteunen bij het nemen van de juiste beslissingen. Dergelijke tooling raakt ook steeds meer ingeburgerd in logistieke en financiële systemen, en wordt steeds betaalbaarder. Het is geen rocket science meer. Het helpt om processen steeds efficiënter en doelmatiger te kunnen inrichten, en dat maakt het erg interessant voor de klanten die wij bedienen.

Trend 6: connectivity

Het Exact ERP-systeem vormt het hart van een organisatie, maar daarnaast zijn er nog andere systemen nodig om de business draaiende te houden. Denk aan een webshop, een transportoplossing, een planningsysteem, enz. Die systemen kunnen door middel van api’s op een eenvoudige manier aan elkaar gekoppeld worden. Een optimale ‘connectivity’ zorgt ervoor dat systemen met elkaar samenwerken en informatie uitwisselen. Het reduceert de foutkans en elimineert dubbele handelingen. Dat sluit aan op ‘trend 3’ om met minder handjes meer te doen.

 

Trends volgen, op een goed moment instappen en de juiste keuzes maken, is al lastig genoeg, erkent Willemsen. “Met onze kennis en technologie zijn wij als geen ander in staat om de juiste oplossingen te bieden, zodat je anderen een voor stapje blijft.”