PEPPOL – e-facturen uitwisselen via een speciaal beveiligd netwerk

PEPPOL – e-facturen uitwisselen via een speciaal beveiligd netwerk

Per 18 april 2019 zijn alle aanbestedings plichtige organisaties in Nederland verplicht om e-facturen te kunnen ontvangen en verwerken.

Tegen een geringe vergoeding kan bij FileLinx direct een aansluiting afgenomen worden voor het PEPPOL netwerk via het eigen Access Point. Wij zorgen dan ook voor het support. Het voordeel van deze aansluiting is dat DigiData van FileLinx voor nu en de toekomst de centrale verwerkingsapplicatie is voor alle inkomende factuurstromen.

PEPPOL is de afkorting van ‘Pan-European Public Procurement On-Line’. Het biedt overheden en bedrijven de kans om (in Nederland of internationaal) e-facturen uit te wisselen via een speciaal beveiligd netwerk. Als de administratie van zowel de verzender als de ontvanger geregistreerd is op het netwerk, wordt de elektronische factuur (xml) direct naar ‘het systeem’ van de ontvanger gestuurd.

Bedrijven die aan de Rijksoverheid factureren, maken vaak al gebruik van het PEPPOL platform. De verplichting geldt voor alle Europese lidstaten van de EU. Het netwerk is dan ook groeiende.

Met DigiData e-facturen ontvangen

Met DigiData van FileLinx is het nu mogelijk om e-facturen te ontvangen via het beveiligde Europese e-facturatienetwerk PEPPOL. Er hoeft niets veranderd te worden aan de eigen huidige systemen. Uw organisatie wordt door ons aangemeld bij PEPPOL en maakt gebruik van ons gecertificeerde Acces Point. De ontvangen facturen komen automatisch in DigiData terecht voor verwerking.

Bron: FileLinx.