ICT-apparatuur koel houden bij warm weer

ICT-apparatuur koel houden bij warm weer

In de zomermaanden is er vaak een periode van hitte. Deze temperaturen zijn niet alleen benauwend voor de mens, maar de apparatuur in jouw bedrijf kan het ook zwaar te verduren hebben. Tijdens de vakantie draait de apparatuur in de technische ruimte vaak nog door. Je zult misschien denken dat dit niet zoveel kwaad kan, het tegendeel is echter waar wanneer de apparatuur niet op de juiste manier wordt gekoeld. De opgeslagen bedrijfsdata die op de apparatuur staat ervaart niet graag warmte. Gelukkig kun je zelf een heleboel doen om oververhitting te voorkomen.

Tips om oververhitting van je apparatuur te voorkomen.
– Is er langere tijd niemand in het pand van je bedrijf aanwezig? Zet de apparatuur die niet aan hoeft te staan uit.
– Technische ruimtes waarin apparatuur staat die altijd draait, koel houden door middel van airco.
– Zorg dat de persoon die in de vakantie de verantwoordelijkheid heeft over het pand, ook toegang heeft tot de ruimte waarin ICT-apparatuur staat. Mocht de apparatuur te warm worden en er snel toegang nodig zijn in deze ruimte, dan is dit ook mogelijk.
– Onderhoudsbeurten en controles van apparatuur zijn belangrijk om de veiligheid te kunnen waarborgen, bezuinig hier dan ook niet op.

Bij het naleven van deze tips is de kans groot dat de apparatuur in jouw bedrijf geen last heeft van de hitte in de warme zomermaanden.