Exact Winter’23 Release

Exact Winter’23 Release

De winter is bijna voorbij maar nog net op de valreep is hij er: de nieuwe Winter’23 Release van Exact!

Benieuwd naar de innovaties die jou vanaf dit kwartaal kunnen helpen? In deze blog lichten we er een aantal voor je uit:

Nieuwe functies Exact Online Boekhouden

Wat je jaarlijks mag afschrijven op bedrijfsgebouwen is afhankelijk van de WOZ-waarde, of je wel of niet onder de inkomstenbelasting valt en in hoeverre er sprake is van eigen zakelijk gebruik. In Exact Online kun je nu bij bedrijfsgebouwen de WOZ-waarde, het bijbehorende tijdvak en het mee te nemen percentage vastleggen. Zo verloopt het afschrijven van bedrijfsgebouwen tot aan de bodemwaarde voortaan correct en volledig automatisch.

Doe jij zaken met bedrijven die goederen voor jou verkopen? Dan heb je vast te maken met verkoopfacturen waar ook kosten op staan. Vanaf nu kun je instellen dat je verkoop- en inkoopregels kunt combineren in één verkoopboeking waarbij niet het type boeking, maar de geselecteerde grootboekrekening leidend is voor de btw. Zo kun je de betaling in één keer afpunten terwijl het btw-aangifteproces niet wordt verstoord.

ABN AMRO en ING-klanten opgelet: de nieuwe generatie bankkoppelingen op basis van PSD2 is nu ook voor jouw bank beschikbaar! Hiermee ontvang je minstens vier keer per dag je laatste transacties en houd je volledig controle over de toegang tot je bank. Daarnaast is het voor ABN AMRO klanten extra goed nieuws, want vanaf nu is het ook mogelijk om direct betalingen en incasso’s vanuit Exact Online te doen.

Exact online handel / productie

In Exact Online Handel en Productie Professional was het al mogelijk om voor verkooporders en offertes een goedkeurder aan te wijzen. Vanaf nu is het ook mogelijk om bestellingen goed te keuren. Op basis van een nieuwe rol worden bestellingen ter goedkeuring aangeboden. Zo kun je onderscheid maken tussen de order invoer en goedkeuring binnen je bedrijf. Een veelgevraagde feature in onze community.

Vanaf nu kun je in Exact Online Handel en Productie Professional werken met Incoterms. Met Incoterms leg je vast wie verantwoordelijk is voor wat er tijdens internationaal transport gebeurd. Je legt de Incoterms nu eenvoudig vast aan zowel de inkoop- als verkoopzijde. En je kunt een standaard Incoterm koppelen aan relaties en de betreffende Incoterms weergeven op lay-outs.

Heb je vragen over bovenstaand of wil je meer informatie? Neem contact met ons op!

Wil je ontdekken welke andere nieuwe functionaliteiten er de afgelopen tijd voor jouw oplossing zijn geïntroduceerd? Bekijk dan hier alle nieuwe innovaties van de Exact Winter ’23 release.