Exact Winter’22 Release Come see what’s new

Exact Winter’22 Release Come see what’s new

Exact heeft in de Winter’22 release diverse innovaties doorgevoerd. Alle innovaties hebben 1 ding gemeen, namelijk: meer efficiëntie en meer inzicht in je cijfers.
Benieuwd naar de vernieuwingen? Lees dan deze blog!

Enkele vernieuwingen in Exact online:

Verkoop je aan particulieren binnen de EU? Dan heb je sinds 1 juli 2021 te maken met nieuwe btw-regels voor e-commerce, die bekend staan als de One Stop Shop-regeling. Het is nu mogelijk om de facturen die hieronder vallen correct te registreren via een aparte btw-code. De bijbehorende btw-bedragen kun je verzamelen via een handig rapport. Zo zie je voortaan makkelijk wat je moet invullen in je aangifte.

Het is nu ook mogelijk om de btw-aangifte direct door te sturen naar Fiscaal Gemak en dit vanuit daar door te sturen naar de Belastingdienst. In Fiscaal Gemak heb je de keuze waar de aangifte in de workflow terecht komt. Het proces van de btw-aangifte blijft hetzelfde. Je kunt de aangifte dus ook nog steeds goed laten keuren door je klant.

Je kunt een datumtraject mee geven aan de inkoopprijzen. Hierdoor kun je toekomstige prijzen bepalen. Bovendien krijg je verbeterd inzicht in historische prijzen. Bij het invoeren van bestellingen wordt op basis van de datum automatisch de juiste prijs gekozen. Verder kun je nu inkoopprijzen gemakkelijk via de importfunctie aanmaken en bijwerken voor al je leveranciers. Ook via de import kun je de startdatum meegeven waardoor je prijsaanpassingen beter kunt voorbereiden.

In Exact Online kun je offertes en verkooptrajecten beheren. Je kunt nu heel eenvoudig een geaccepteerde offerte omzetten naar een abonnement. Na acceptatie van de offerte kun je nu kiezen om de offerteregels naar een abonnement om te zetten om zo de klant periodiek te factureren.

Meer innovaties lezen? Lees hier alle wijzigingen.

Enkele vernieuwingen in Exact Globe & Synergy

De nieuwste versie van Exact Consolidatie bevat tal van nieuwe features voor nog meer gebruikersgemak. Zo heb je met de webcliënt snel en eenvoudig toegang tot je financiële gegevens vanaf je PC, iPad of Android tablet. Ook wordt authenticatie via MS Azure Active Directory en SAML 2.0 ondersteund en zijn er verbeteringen in de performance.
In de factuurmodule is de feature ‘automatisch aanmaken van een eerste boekingsregel’ nu een standaard functionaliteit. Deze functionaliteit zorgt ervoor dat na het goedkeuren van de invoer er automatisch een boekingsregel wordt aangemaakt. Verder verwerkt de inbox nu ook het UBL2.1 type Creditnote welke via Peppol verstuurd worden en Italiaanse XML-facturen worden nu ook ondersteund.
In Exact SRXP (voorheen Exact Expense management) kun je alle admintabellen exporteren met behulp van de CSV-knop die zich rechts bovenaan de tabel bevindt. Het exportmechanisme is opnieuw ontworpen om grotere exportbestanden aan te kunnen, oftewel om meer regels te exporteren. Met de nieuwe verbeteringen kunnen beheerders nu tot 25.000 records/ regels in één proces exporteren in plaats van 2.000 regels.
Alles lezen over de innovaties in de Winter’22 release Exact Globe & Synergy? Lees er hier meer over.