Exact Online Autumn ’19 release

Exact Online Autumn ’19 release

Vorige week was het team van Blue People IT aanwezig bij Exact Live. Hier werden de innovaties van de Exact Autumn ’19  release gepresenteerd. Ben je benieuwd wat de grootste ontwikkelingen zijn in Exact Online? Lees dan deze blog!

1. Uitgebreidere controle dubbele facturen

Door de nieuwe innovatie is Exact Online beter in staat om dubbele facturen te herkennen. Er verschijnt een foutmelding bij het opslaan, wanneer een factuur is ingevoerd waarvan de gegevens overeenkomen met een bestaande factuur. De vernieuwde controle past dit toe op alle nieuwe aankoopfacturen, handmatige verkoopboekingen en op elektronische facturen die worden aangemaakt.

2. Makkelijker facturen goedkeuren

Vanaf nu is het mogelijk om aankoopfacturen met lage bedragen automatisch goed te keuren. Dit scheelt veel tijd! Daarnaast zijn de rechten voor goedkeurders verbeterd en is het mogelijk om specifieke gebruikers aan te maken voor het goedkeuren van facturen.

3. Nieuwe transportgegevens in offerte lay-outs 

In de offerte lay-outs is het aantal velden voor transportgegevens uitgebreid, zo beschikken zowel de vervoerder als klant over meer gedetailleerde gegevens over de verkochte artikelen. 

 4. Betaalgedrag

Benieuwd wanneer klanten betalen? Deze functie geeft direct inzicht in het gemiddeld aantal dagen voordat klanten betalen en bevat een overzicht met de openstaande posten. Een handige functie want zo grijp je meteen in bij laatbetalers en heb je meer controle over je cashflow. Een andere nieuwe functie is de Mollie betaallink die vanaf nu kan worden toegevoegd aan een verkoopfactuur. Hiermee ontvang je sneller je geld!

5. Global Location Number (GLN) 

Het is nu mogelijk om een GLN van uw bedrijf, klanten en leveranciers als referentie toe te voegen aan elektronische documenten.

6. Dubbele relaties samenvoegen 

Eerst was het samenvoegen van dubbele relaties niet mogelijk wanneer ze beide transacties bevatten. Dit is nu wel mogelijk! Voeg de relaties samen en selecteer de transacties die bewaard moeten blijven.

 7. Activa via controlelijst aanmaken 

Komt het geboekte bedrag op de grootboekrekening voor activa niet overeen met de waarde van de activa in de activagroep? Dan is het activum waarschijnlijk niet goed aangemaakt. Genereer nu makkelijk het activum via de transactielijst. Dit hoeft dus niet meer handmatig aangemaakt te worden.

 8. Boekingsvoorstellen

Op basis van de gegevens in afschriften en historische boekingen geeft Exact Online boekingsvoorstellen met meerdere regels weer. Dit op basis van Robotic accounting.

9. Ontwikkeling exact mkb monitor

De Exact MKB monitor geeft actueel inzicht in de huidige staat van het Nederlands midden- en kleinbedrijf (MKB). Het is gebaseerd op geanonimiseerde data uit actieve, commerciële administraties met een Nederlands Exact Online pakket.

10. Eenvoudiger salaris verwerken

Met de updates in de salarissoftware is het nu mogelijk om onafhankelijk van de startdatum het correcte salaris en andere looncomponenten te berekenen. Eventueel kan ook een loonbeslag automatisch worden berekend en de loonschalen worden automatisch aangepast.

 

Wil je meer informatie over deze nieuwe ontwikkelingen, of ben je nieuwsgierig naar andere functionaliteiten van Exact Online?

Neem dan contact op!