De voordelen van werken in de cloud.

De voordelen van werken in de cloud.

Het werken in de cloud of met cloud-based software kent vele voordelen. In deze blog vertellen we je meer over de voordelen van cloud based software zoals bijvoorbeeld Exact Online.

Minder afhankelijk
In tegenstelling tot hardware, waarbij je afhankelijk bent van een programma dat op een computer geïnstalleerd dient te worden, is er bij een cloud-based programma alleen een internetverbinding nodig. Andere voordelen zijn dat je niet afhankelijk bent van één specifieke locatie maar je het programma op elke locatie kunt starten, zolang je over een internetverbinding beschikt. Dit is ook een uitkomst voor mensen die vanuit thuis willen werken.

Informatie bij de hand
Doordat je het programma overal kunt openen (vaak ook op een telefoon of tablet), krijg je zeer snel de informatie die je op dat moment nodig hebt. Je hoeft niet meer te wachten totdat je bij de computer bent waar het programma op geïnstalleerd is maar kunt meteen aan de slag.

Toekomstgericht
Het werken vanuit de cloud is tegenwoordig al een trend en zal in de toekomst steeds meer worden gebruikt. Je gaat met de tijd mee en nieuwe toekomstige updates sluiten hier goed op aan.

Veiligheid
Het werken vanuit een cloud-based programma is veilig. Je beveiligt het namelijk met een wachtwoord (en verificatiecode). Bij een computer is een crash altijd mogelijk en dat betekent vaak dat de gegevens die op de computer staan verloren gaan. Wanneer je werkt in een cloud zijn al je gegevens nog steeds veilig, ideaal toch?