Contentmanagement

Met het aanmaken van een account voor je organisatie ben je er nog niet, dan begint het pas. Op social media moet je actief deelnemen, ook als organisatie. Dit zorgt voor zichtbaarheid, een stukje extra exposure bij je doelgroep. Door regelmatig voorbij te komen blijf je top-of-mind en is de kans een stuk groter dat men aan jouw organisatie denkt als ze een product of dienst nodig hebben die jij aanbiedt.

Contentmanagement is een lastig onderdeel van social media. Wat voor berichten moet je plaatsen? Wanneer kun je het beste iets plaatsen? Hoe vaak moet je een nieuw bericht plaatsen en op welke kanalen moet je wat plaatsen? Aan de hand van de Contentmatrix helpen we jouw organisatie aan een overzichtelijk antwoord op al deze vragen.

Daarna ontstaat vaak de volgende vraag: wie gaat deze taak op zich nemen? Er komt namelijk heel wat bij kijken. De content moet verzamelt worden, er is creativiteit voor nodig en het kost de nodige tijd om dit allemaal te managen. Als dit niet allemaal binnen de organisatie aanwezig is, kun je ervoor kiezen om het social media contentmanagement deels of geheel uit te besteden. In het eerste geval hebben we vooral een adviserende rol en ondersteunen we waar nodig, in het tweede geval zijn we ook de uitvoerende partij die de content creëert en plaatst.

De samenwerking omtrent contentmanagement kan op vele manieren worden ingevuld, hier weten we altijd een passende inrichting voor te vinden.

Contentplanning

Als je begint met contentmanagement betekent het vaak dat er nieuwe plannen gemaakt moeten worden. Een goed voornemen, maar ben je ook al aan je communicatieplan toegekomen? We komen graag langs om samen een contentkalender voor jouw organisatie in orde te maken.

  • We maken samen de globale contentplanning voor een bepaalde periode jouw organisatie
  • Daarna ontvang je een gevulde contentkalender, speciaal voor jouw bedrijf/merk.

Social Media Strategie    Social Media Setup    Contentmanagement    Social Media Monitoring    Social Media Box