Blue People IT & vPlan: Partnerships in de praktijk

Blue People IT & vPlan: Partnerships in de praktijk

De vorige keer hebben we het belang van samenwerken al benoemd. In dit blog geven we een mooi voorbeeld van hoe dit er in praktijk uit ziet!
Door de samenwerking met vPlan hebben we onze klant Elmec aan een perfecte oplossing kunnen helpen. We hebben hun ingewikkelde planningsmethode weten te transformeren tot een gestroomlijnd en efficiënt proces.

Achtergrond

Het Nederlandse bedrijf Elmec is gevestigd in Belfeld (nabij Venlo). Elmec is opgericht in 1972 en inmiddels hebben ze meer dan veertig hooggekwalificeerde en gemotiveerde medewerkers dagelijks voor hun klanten klaarstaan. Ze zijn gespecialiseerd in aandrijftechniek en intern transport. Hun programma omvat niet alleen takels, hijskranen, motoren en tandwielkasten, maar ook een pakket componenten. Hiermee kunnen klanten zelf een kraan of machine bouwen. Daarnaast bieden ze graag hun expertise op het technische vlak aan en maken ze veelvuldig gebruik van hoogwaardige en duurzame producten.

Ingewikkeld planningsproces

Tom Langen, Directeur van Elmec zegt het volgende over het huidige planningsproces: “Binnen Elmec hebben we twee afdelingen die afzonderlijk maar soms ook gezamenlijk projecten inplannen. Voorheen werd dit gepland in Google Sheets. Projecten werden dan door de projectleiders op het kantoor mondeling of via e-mail gecommuniceerd naar de planners. De werkplaatsleiding plande vervolgens de projecten middels Google Sheets in. Dit werkte wel maar het was lastig om overzicht te krijgen over de nog in te plannen projecten. Derhalve gingen we opzoek naar een nieuwe planningstool welke met ons projectmanagementprogramma Filelinx kan communiceren en de in te plannen projecten automatisch ophaalt.”

Gebruiksvriendelijk & mogelijkheden

Blue People IT kwam voor de oplossing al snel uit bij een van onze partners: vPlan. Er is direct een proefaccount aangemaakt voor de klant. In de proefomgeving was Elmec gelijk overtuigd van de krachten van vPlan. Met name de gebruiksvriendelijkheid en de mogelijkheden in de API (communicatie met de projectmanagementsoftware) om de processen verder te optimaliseren heeft Elmec doen besluiten om voor vPlan te kiezen. Een mooie samenwerking met als resultaat een tevreden klant die serieuze stappen in zijn ontwikkeling heeft kunnen zetten!