Is automatisering een zegen voor een ondernemer?

Is automatisering een zegen voor een ondernemer?

The cloud, digitaal factureren, internetmarketing, machine-to-machine, begint het al te duizelen? Als ondernemer komt er (mede) door automatisering ontzettend veel op je af.

Met de huidige technologische ontwikkelingen, die zich in rap tempo opvolgen, is het goed voorstelbaar dat je door de bomen het bos niet meer ziet en automatisering eerder als een vloek dan een zegen ervaart.

Daar waar de grote bedrijven door vergaande automatisering het proces makkelijker kunnen vereenvoudigen, daar is dat bij een MKB-onderneming vaak veel lastiger. Het personeelsbestand kan meestal niet eenvoudig bekrimpt worden en de financiële ruimte is vaak beperkt. Des te belangrijker is het dat je als ondernemer goede keuzes hierin maakt.

Dus is automatisering nu een zegen?

Jazeker, daar geloven wij in!

Automatisering kan je bedrijfsprocessen namelijk op verschillende manieren ondersteunen en er zo voor zorgen dat er meer rendement te halen valt voor je onderneming. Dit omdat er vandaag de dag veel keuzes zijn om tegen passende kosten, duurzame oplossingen te bereiken.

Hiermee wordt bedoeld dat de aanschafkosten van software en de bijbehorende implementatie- en onderhoudskosten tegenwoordig relatief goedkoop zijn. Zo betaal je nog maar één (vast) bedrag per maand, dat bovendien aangepast is naar rato van het werkelijke gebruik én maandelijks opzegbaar is. Uiteraard is het wel van belang dat de juiste keuze op het gebied van software gemaakt wordt.

Hoe doe ik dat?

  1. Bepaal je Soll-positie. Hiermee worden de doelen en bedrijfsprocessen bedoeld waar je als onderneming naar toe wil groeien.
  2. Definieer je Ist-positie. Dit is de huidige situatie op het gebied van hardware en software.
  3. Vraag naar feedback van anderen. Breng bijvoorbeeld de behoeftes van medewerkers in kaart en betrek ze in het proces.
  4. Maak een stappenplan om de Ist-positie geleidelijk om te zetten in de Soll-positie.
  5. Bewaak de kwaliteit tijdens de invoering van de procesverbetering, evalueer regelmatig en stuur bij waar nodig.

Laat de automatisering van je bedrijf niet uitgroeien tot een vloek, door een planmatige aanpak wordt het, ook voor jouw bedrijf, een zegen. Wij helpen je er graag mee! Neem gerust vrijblijvend contact op. Is automatisering een zegen voor een ondernemer?

Summary
Is automatisering een zegen voor een ondernemer?
Article Name
Is automatisering een zegen voor een ondernemer?
Description
The cloud, digitaal factureren, internetmarketing, machine-to-machine, begint het al te duizelen? Als ondernemer komt er door automatisering veel op je af.
Author
Publisher Name
Blue People IT
Publisher Logo