Artikeltoeslagen Exact Online

Artikeltoeslagen Exact Online

Sinds kort is het mogelijk om artikeltoeslagen te gebruiken in Exact Online. Hierdoor verwerk je eenvoudiger emballage en ecotaksen. Benieuwd naar deze nieuwe feature? Lees dan deze blog!

Artikeltoeslagen

Extra kosten zoals bijvoorbeeld statiegeld dienen bij aankoop inzichtelijk te worden gemaakt op de order en factuur. Met de nieuwe functie artikeltoeslagen leg je dit eenvoudig vast in Exact! Erg handig dus voor voor fust, trolleys, kratten, pallets en binnenkort zelfs ook voor kleine plasticflessen in Nederland. De toeslagen worden automatisch meegerekend in orders en facturen. Hierdoor bespaar je veel tijd, omdat je de toeslagen niet meer handmatig hoeft te berekenen voor elke transactie.

Emballage en statiegeld

Voorheen werd statiegeld in rekening gebracht door een extra artikel op de orderregel in te voeren. De nieuwe functie zorgt ervoor dat je per product het statiegeld vastlegt. Koppel een artikeltoeslag aan meerdere artikelen of koppel meerdere artikeltoeslagen aan één artikel.
De verrekening van het statiegeld bij retouremballage was al mogelijk, dit kan door middel van de functie inruilen waarbij je een negatieve orderregel invoert. Benieuwd naar de mogelijkheden van statiegeld en retouremballage, klik dan hier voor meer informatie!

Ecotaksen

Gebruik de artikeltoeslagen ook voor het verwerken van ecotaksen. Dit is vooral van belang voor Belgische ondernemingen. Hiermee communiceer je dit op een correcte wijze richting klanten en verwerk je het op de juiste manier in je boekhouding! Erg handig dus!

Artikeltoeslagen Exact Online handel/productie

De artikeltoeslagen zijn beschikbaar in de Advanced en Premium edities van Exact voor Handel en Productie.

 

Benieuwd naar Exact Online? Vraag dan een demo licentie aan! Of neem contact met ons op voor vragen of meer informatie!

Neem contact op!