Advies en Strategie

Blue People IT verzorgt advies en strategie op het gebied van bedrijfssoftware en webapplicaties.

Analyse bedrijfssoftware

De consultant van Blue People IT analyseert eerst uw bestaande bedrijfsprocessen (IST-analyse). Daarna worden individuele eisen uitgewerkt en zal er een oplossingsconcept voor de optimalisering en sturing van uw bedrijfsprocessen geschreven worden. Vervolgens wordt er bepaald hoe de bedrijfsprocessen binnen uw organisatie geoptimaliseerd kunnen worden (SOLL).

 

Blue People IT IST-SOLL-visualisatie - advies en strategie - online activiteiten - bedrijfssoftware

 

   Wij stellen een plan op dat op zijn minst de volgende onderdelen bevat:

  •    Optimalisatie bestaande bedrijfssoftware. Hoe te realiseren?
  •    Aanschaffen en implementeren nieuwe bedrijfssoftware. D.m.v. een pakketselectie.
  •    Selectie leveranciers (software en hardware). Welke en hoe?
  •    Keuzes infrastructuur en hardware. Platform?
  •    Tijdpad
  •    Kosten

 

 

 

 

 

Bekijk met de ICT-scan hoe de ICT in uw bedrijf er op dit moment uitziet

 

Blue People IT analyse-selectie-visualisatie

Pakketselectie

Wat vinden wij als consultant belangrijk bij een goede pakketselectie?

Bij een pakketselectie starten we met het analyseren van uw eisen en wensen ten aanzien van de beoogde doelstelling. Daarbij kijken we niet alleen naar de tekortkomingen van
de huidige software, maar ook naar de bestaande of de te verwachten processen.

Daarnaast is het ook belangrijk om te kijken naar de toekomstverwachtingen: wat moet de bedrijfssoftware nu én straks allemaal kunnen? Uiteraard wordt hierbij rekening gehouden met actuele trends en regelgeving.  

 

Kunnen wij uw bedrijf helpen met een pakketselectie?   Neem contact met ons op!

 

Ondersteuning bij implementatie

Wanneer er na overleg een keuze is gemaakt voor een softwarepakket, dient het gekozen pakket uiteraard ook aangeschaft en geïmplementeerd te worden. Blue People IT kan de implementatie van het uitgekozen softwarepakket voor u verzorgen, zodat dit soepel en naar wens verloopt. Geen standaard ‘zo-snel-mogelijk’ implementatie dus.

Wij zorgen ervoor dat uw applicatie zó ingericht wordt, dat deze uw werkwijze en bedrijfsactiviteiten zo goed mogelijk ondersteunt. Hierbij is juiste managementinformatie een belangrijk uitgangspunt. Blue People IT levert de volgende bedrijfssoftware: Exact, FileLinx, AutoDoc HSE, en Scan Sys.
 

Advies webapplicaties

Wij ontwikkelen onder andere gecertificeerde applicaties in combinatie met Exact Online. Voorbeelden hiervan zijn de CMR Vrachtbrief en de Prijslijsten App. Als Certified App Center partner van Exact Online bent u met de Applicaties van Blue People IT verzekert van een betrouwbare partner voor aanvullende functionaliteiten op uw Exact Online omgeving.

Naast de standaard applicaties kunnen wij u ook voorzien in maatwerk toepassingen om de Exact Online omgeving nog beter aan te laten sluiten bij uw specifieke bedrijfsprocessen. Zo hebben wij bijvoorbeeld de urenportaal en bestelportaal en andere maatwerk oplossingen ontwikkeld.

 

Wilt u graag uw bedrijfsprocessen optimaliseren?  Vraag hier een adviesgesprek aan